Ιστορία

Το Σωματείο μας ιδρύθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1989 με σκοπό την εκμάθηση του Μπάσκετ στους μικρούς αθλητές της πόλης της Γλυφάδας και την ένταξη τους μέσα από ένα υγιές αθλητικό και κοινωνικό περιβάλλον στην μεγάλη αθλητική οικογένεια της χώρας μας.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε Διοίκηση και Προπονητές να προσφέρουμε στην κοινωνία μας αθλητές που θα σέβονται τους κανόνες του Αθλητισμού  και του Ολυμπισμού και θα τηρούν τους νόμους και τις αρχές του καλώς αγωνίζεσθε.

Από την ίδρυση μας ήμασταν μέλη της ΕΣΚΑ και αργότερα με την ίδρυση της ΕΣΚΑΝΑ γίναμε μέλη της και συμμετέχουν οι αγωνιστικές ομάδες των αθλητών και αθλητριών μας  στα πρωταθλήματα που κάθε χρόνο διοργανώνει.

Η Ανδρική μας ομάδα αγωνίζεται στην ένωση της ΕΣΚΑΝΑ και οι αθλητές μας προέρχονται αποκλειστικά από τις Ακαδημίες του Σωματείου μας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπου έχουν ενταχθεί σ’ αυτή αθλητές απ’ άλλα Σωματεία.

Από την ομάδα αυτή έχουν αναδειχθεί και διακριθεί για την αγωνιστικότητα και το ταλέντο τους αθλητές όπως ο Ιαν Βουγιούκας σημερινός αθλητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και εχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: Αρης Γλυφάδας, Ηλυσιακό, Ολυμπιακό, Πανελλήνιο, ΑΓΟΡ Ρέθυμνο, Ούνιξ Καζάν και στην Εθνική ομάδα των Παίδων και Εφήβων και Ανδρών. Ο Μιχάλης Παραγυιός, με θητεία στον Ιωνικό Νικαίας,Ηλυσιακό, Πανιώνιο, Μαρούσι και συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες, ο Απόλλωνας Τσόχλας αθλητής του ΠΑΟΚ με θητεία στην ομάδα της Κεφαλλονιάς και του ΑΓΟΡ. Ο Τάσος Εαζαριάν με συμμετοχή σε ομάδες της Α2 όπως Άλιμο και Τρίκαλα, αλλά και επιτυχημένοι προπονητές όπως ο Δημήτρης Πρίφτης που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον ΑΡΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Από τις αθλήτριες μας εξαιρετική και λαμπερή είναι η παρουσία της Ελεάνας Παραγυιού στoν Πρωτέα Βούλας ,Εσπερίδες,Χολαργό,Ελληνικό και στην Αμαρυλλίς, καθώς και στην Εθνική ομάδα Κορασίδων, Νεανίδων και Νέων Γυναικών.

Αρκετοί αθλητές μας που λόγω σπουδών στα Πανεπιστήμια της Αμερικής αποχώρησαν από το Σωματείο μας, αγωνίσθηκαν  στα Πρωταθλήματα  των Κολλεγίων με σημαντικές διακρίσεις και εμπειρίες. Σε αυτή τη κατηγορία είναι και ο Αλέξης Βουγιούκας αδελφός του Ιαν, αθλητής αυτή τη στιγμή του Ιωνικού Νίκαιας, με θητεία στον Κολοσσού Ρόδου, όπως και ο Γεράσιμος Κουτουφάς.

Σήμερα συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο ν’ αγωνιζόμαστε μαζί με τους Προπονητές μας προκειμένου να εντάξουμε αθλητές και αθλήτριες που θα σέβονται το Αθλητικό Ιδεώδες και θα είναι ικανοί και χρήσιμοι στην κοινωνία που σήμερα τόσο δοκιμάζεται.

ΧΟΡΗΓΟΙ

  • HALL OF BRANDS
  • Royal

    #arisglyfadas